Στην περίπτωση που τα χαλιά σας είναι καθαρά και έχετε χώρο για να τα αποθηκεύσετε στο σπίτι, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες ωστε να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ενα καλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσει σκόνη και αμμώδης ρύπους, καλό θα ήταν να τα σκουπίστε και από την ανάποδη πλευρά καθώς η σκόνη τα διαπερνά και μαζεύεται και από κάτω.

Τυλίξετε τα ένα ένα σε ομοιόμορφα ρολά και αποφύγετε διπλώματα και τσαλακώματα που είναι πιθανό να αφήσουν μονιμα σημάδια.

Τοποθετήστε το κάθε χαλί ξεχωριστά σε μία θήκη. Αν δεν έχετε ειδικές θήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό σεντόνι.

Μην τοποθετείτε αντισκωρικά μέσα στο ρολό. Αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για προστασία από το σκόρο, τοποθετήστε το εξωτερικά του ρολού, μέσα στη θήκη αποθήκευσης.

Επιλέξτε προσεκτικά το χώρο αποθήκευσης των χαλιών σας. Αποφύγετε χώρους με σκόνη και υγρασία και εξασφαλίστε ότι είναι απροσπέλαστοι από έντομα και τρωκτικά.

Τοποθετήστε τα έτοιμα ρολά σε οριζόντια πάντα θέση για να αποφύγετε τις μηχανικές καταπονήσεις στο σκελετό των χαλιών σας, κατα προτίμηση επιλέξετε μία υπερυψωμένη θέση ώστε να είστε εξασφαλισμένοι σε περίπτωση που υπάρχει υγρασία από διαρροή κλπ Στην περίπτωση που τα χαλιά σας χρειάζονται καθάρισμα είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο α​ποφύγετε συνεργεία γενικού καθαρισμού, πλυντήρια αυτοκινήτων, οικιακούς βοηθούς κλπ. Tα Ταπητοκαθαριστήρια Ρεϊζίδης carpetservice είναι μια από τις παλαιότερες επιχειρήσεις καθαρισμού, φύλαξης και επιδιόρθωσης χαλιών. Με περισσότερα από 60 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας και έδρα το Βύρωνα Αττικής εξυπηρετούν όλη την Αθήνα και τα προάστια με μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών για τα χαλιά σας.

Menelaos Reizidis